Swedish Doula Agency by Doulamamman

Om Doulamamman

Jag värdesätter det enskilda mötet och att få andra att känna sig sedda och hörda. Jag stöttar er under graviditeten, vid födseln och i föräldrarskapet efteråt i hemmet.

Doulamamman är jag, Anneli.


Jag arbetar som doula i Stockholmsregionen. Jag är en positiv och trygg person och som älskar att jobba med människor. Jag uppskattar verkligen det enskilda mötet och att få andra att känna sig sedda och hörda, inte minst genom livets stora tillfällen. Det finns inget finare än att stötta och hålla någon trygg. Jag får ofta höra att jag är inkännande och har ett varmt bemötande. Om den uppfattningen stämmer glädjer det mig att min styrka ligger i det jag älskar mest!

Min grund i livet är min man och våra tre vuxna barn och barnbarn. Vi bor idag i Liljeholmen och har vårt återhämtningsparadis i Norrtälje.


Jag var både otroligt barnkär och hade ett stort intresse för graviditeter och förlossningar redan som ung. Intresset för barn blev min karriär, jag har tillsammans med tre kollegor drivit ett personalkooperativ inom barnomsorg i över 30 år. Det har gett mig otroligt stor glädje att få arbeta med barn och föräldrar samt att genom det även fått möjligheten att ge råd och stöd kring föräldraskap och uppfostran.

När jag var klar med min doula-utbildning förstod jag att det här är något som ligger mig varmt om hjärtat. För varje doula-uppdrag jag tog kände jag att jag ville kunna erbjuda fler familjer ett bredare stöd. Jag valde därför att vidareutbilda mig till certifierad postpartum-doula, för att kunna bredda mina tjänster och kunna stötta både inför, under och efter födseln såväl som i föräldraskapet.


Sedan våren 2019 har jag haft äran att få vara med när 150 bebisar fötts och familjer bildats. Jag har även haft förmånen att stötta flera familjer i hemmet under deras första tid tillsammans.

Hösten 2021 startade jag mitt företag Swedish Doula Agency och är nu Doulamamman på heltid. 

Ta kontakt här!


Min vision

Jag startade Swedish Doula Agency i samband med att jag som doulamamman övergick till att ha doulandet som mitt heltidsjobb. Mina visioner för framtiden är:

Samla postpartum-doulor

En långsiktig vision om att Swedish Doula Agency ska kunna bli en samlingsplats för doulor som erbjuder olika tjänster kring barn/födande i Stockholmsområdet. Jag önskar framöver kunna bidra till att sprida kunskap om vad en postpartumdoula gör samt skapa samarbeten med andra så att postpartumtjänsterna i framtiden kan komma fler familjer till nytta.

Stötta som doula-mentor

När man är nyutbildad doula är det kul att träffa andra inom branschen och ta del av varandras kunskap. Därför vill jag som erfaren doula kunna dela med mig av min egen erfarenhet, tips och råd till de som startat upp egen verksamhet. Att vara doula är att samarbeta!

Ramar och kramar

Ramar och kramar är ett koncept som jag har en önskan om att utveckla i framtiden. Med mina 30 års erfarenhet av barn och föräldraskap vill jag erbjuda stöd för familjer med barn upp till och med fem års ålder.


Doula-CV

Utbildningar och certifieringar

 • Diplomerade Odis-doula 2019 via Din gravidcoach
 • Certifierad Odis-postpartumdoula 2021 av Om baby wellness 
 • Active baby-instruktör 2019
 • FUR (föda utan rädsla)-instruktör 2020
 • NADA öronakupressur 2021
 • Akupressur för graviditet och förlossning 2021
 • Oxytocin-utbildning Kerstin Uvnäs Moberg 2021

Områden och språk

 • Stockholmsregionen
 • Norrtäljeregionen
 • Uppsalaregionen
 • Andra områden på förfrågan
 • Svenska
 • Engelska