Swedish Doula Agency by Doulamamman

Om Hanna

För mig är det viktigt att möta varje klient där de befinner sig och bidra med stöd och styrka för att de ska kunna föda på sina villkor.

Det är jag som är Hanna.


Jag bor med med min man och två barn strax söder om Stockholm och har arbetat som doula sedan 2019.


Jag är en varm och lyhörd person som verkligen brinner för den livsviktiga perioden som omger välkomnandet av en ny familjemedlem. Tiden innan, under och efter en födsel har oväntat stor påverkan på föräldraskapet, och min önskan är att alla ska få kliva in i det med god kunskap och starkt självförtroende.


Mycket av min styrka ligger i mitt lugn, och att kunna stå stadigt även i stressade eller hektiska situationer. Förmågan att kunna påverka personerna omkring sig med sin sinnesstämning är något som är väldigt viktigt i ett förlossningsrum, och där kommer min inkännande och trygga personlighet väl till pass. Jag är bland annat utbildad i nom Spinning Babies, Hypnobirthing och Föda Utan Rädsla och använder dessa i kombination med mycket annan bred förlossningskunskap för att stötta både den födande och partnern på bästa möjliga sätt.


För mig är det viktigt att möta varje klient där de befinner sig och bidra med stöd och styrka för att de ska kunna föda på sina villkor. Om det så handlar om en ostörd hemfödsel med eller en sjukhusfödsel med all tänkbar smärtlindring spelar ingen roll, högst på min lista står istället att varje individ ska bli sedd, hörd och stärkt för att få en så positiv förlossningsupplevelse som är möjligt och sina önskemål tillgodosedda.


Jag har också ett intresse för fotografi, och bär alltid med mig min kamera till födslarna jag jobbar med. Att få denna viktiga händelse dokumenterad i fina bilder, i den grad som föräldrarna önskar, är något som brukar vara otroligt uppskattat.Förutom graviditet och födsel så brinner jag också lite extra för matsituationen som uppstår med en nyfödd bebis. Jag upplever att stödet kring matningen av spädbarn ofta är bristande, och att råd och rekommendationer kan skilja sig otroligt mycket inom tex en och samma BB-avdelning. Som nybliven doula fokuserade jag därför mycket på råd och stöd kring amning, vilket med tiden har växt för att innefatta även flaskmatning och delamning. Min erfarenhet är att rätt kunskap och stöd kring amning och flaskmatning kan göra oerhört stor skillnad för hela familjens välmående under första tiden med en ny bebis.


Till mina doulaklienter erbjuder jag därför också en genomgång av vilka förväntningar och förhoppningar som finns kring matningen, och med de blivande föräldrarna gör jag därefter en individuell plan för hur de ska öka chanserna att få till den typ av matning som de själva önskar. Under eftersamtalet stämmer vi av hur det går, tillsammans med fortsatta tips och råd för den kommande tiden.


Jag erbjuder också amnings- och matningskonsultationer, både förberedande kurser eller besök efter att barnet är fött, även om man inte anlitat mig som sin förlossningsdoula. Vi inleder då med en kortare kostnadsfri konsultation via telefon, där vi går igenom era behov och sedan tillsammans lägger upp en plan för att underlätta er situation eller åtgärda eventuella problem. Ofta är det lämpligt med någon fysisk träff som kompletteras med stöd digitalt eller via telefon.

Ta kontakt här eller direkt via:
nelson.hanna88@gmail.com
 Doula-CV

Utbildningar och certifieringar

  • Doulautbildning 2019 via Din gravidcoach
  • Spinning Babies 2019
  • Förlossningsfotograf 2020

Områden

  • Stockholmsregionen
  • Andra områden på förfrågan

Språk

  • Svenska
  • Engelska